Biologische lunchbroodjes

Biologische lunchbroodjes

Laat je niet afschrikken door de titel! Bij veel mensen roept het label ‘biologisch’ vooral de associatie met ‘onnodig duur’ op. Maar biologisch eten heeft enorm veel voordelen: zo worden er minder pesticiden gebruikt, zijn de zaden niet genetisch gemodificeerd en worden er minder e-nummers zoals smaak-, geur- en kleurstoffen toegevoegd. Dat is zowel beter voor de natuur als voor je eigen gezondheid (die natuurlijk óók weer indirect afhankelijk is van schone lucht en een vruchtbare bodem!). Daarnaast hoeft biologisch eten helemaal niet onbetaalbaar te zijn. Probeer bijvoorbeeld deze broodjes als lunch. Onder het recept vind je namelijk een berekening van de kosten per portie. En ze zijn gewoon heel lekker! ;)

Ingrediënten voor 2 porties/4 broodjes:

4 biologische afbakbroodjes (ik gebruikte de AH Robuuste Pompoenbroodjes)

30g plantaardige cashewspread

200g biologische kastanje champignons

10g biologische rucola

1 biologische kleine rode ui

1 biologisch teentje knoflook

Gedroogde oregano

Biologische verse basilicum

Biologische pijnboompitjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd terwijl de oven opwarmt de knoflook en ui fijn. De champignons kun je in dunne plakken snijden of door vieren voor wat grovere stukken. Fruit de knoflook en ui in een koekenpan voor circa 2 minuten. Voeg daarna de champignons en oregano toe. Roerbak tot de champignons klein en bruin zijn. Haal na 8 minuten de broodjes uit de oven en snijd deze door midden. Smeer wat cashewspread over de onderste helft en verdeel daar de rucola en champignons over. Als finishing touch voeg je blaadjes verse basilicum en pijnboompitten toe voor extra veel smaak.

De kosten van dit recept

2 broodjes = €0,95

Een beetje cashewspread = €0,25

Champignons = €0,68

Rucola = €0,31

Ui = €0,15

Knoflook = €0,03

Snufje oregano = €0,05

Paar blaadjes basilicum = €0,05

Klein handje pijnboompitten = €0,28

In totaal kost deze lunch je dus €2,75 per persoon. Wil je het nog goedkoper maken, dan kun je de pijnboompitten weglaten en vers (geroosterd) brood gebruiken. Verder zijn witte uien zijn nog goedkoper dan rode uien. Tot slot kun je de rucola vervangen door veldsla of verse spinazie. Genoeg budget-proof opties dus, zelfs als je biologische ingrediënten gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *