Bloemkoolsalade met munt
Dat salades veel lekkerder en vullender kunnen zijn dan een paar blaadjes sla, bewijst deze frisse bloemkoolrijstsalade. Hij is heel makkelijk te maken met weinig ingrediënten, maar heeft toch veel smaak. Probeer het eens! En mocht je niet van geitenkaas houden: je kunt eventueel ook feta of witte kaas gebruiken. Het onderstaande recept is voor 4 personen als je een vol bord wilt en voor minstens 6 personen als bijgerecht.
Ingrediënten voor 4-6+ personen:
800g bloemkoolrijst (kant-en-klaar of zelf geraspte bloemkool)
2 kleine of 1 grote rode paprika(‘s)
100g rode kool
4 à 5 lente-uitjes
100g geitenkaas
3 takjes munt
Bereiding
Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes. Bak de bloemkoolrijst in wat olijfolie in zo’n 3 minuten gaar. Bak ook de paprika en fruit eventueel de lente-uitjes (die je ook rauw kunt eten voor een sterkere smaak). De rode kool kun je er sowieso rauw doorheen doen. Laat de bloemkoolrijst en paprika even afkoelen en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar in een grote schaal. Zo simpel is het!
One Reply to “Bloemkoolsalade met munt”