Burgers en friet – vega en gezond
Bij burgers en friet denk je vast aan vette runderlappen op een wit broodje met een handje veel-te-zoute friet ernaast. Best lekker natuurlijk, maar het kan nóg veel lekkerder. En gezonder. Daarom vind je hier alles wat je nodig hebt om zonder schuldgevoel te genieten van burgers en friet!
Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel of 2 kleine
2 maïsbroodjes (eventueel glutenvrij)
2 AH biologische groenteburgers of andere vega(n)-burgers
1/2 paprika
50g biologische rode kool
50g ijsbergsla
Paprikapoeder
Olijfolie
Bereiding
Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de zoete aardappel friet met een flinke scheut olijfolie en strooi er paprikapoeder over. Hussel de frieten even goed door elkaar en zet de ovenschaal voor 30 tot 40 minuten in de oven. Bak ondertussen de groenteburgers gaar in een koekenpan en bak ook de paprika mee. Wanneer de burgers gaar zijn, leg je ze op de broodjes met de sla, rauwe rode kool (lekker knapperig!) en paprika er bovenop. Zelf vind ik de groenteburgers heerlijk smaken en met wat extra groente erbij is een sausje naar mijn mening daarom overbodig. Maar als je wel groot fan bent van sausjes, kun je er natuurlijk één als smaakmaker aan de burgers toevoegen. Haal als laatst de zoete aardappel friet uit de oven en schep deze op je bord. Bon appétit!