Chocolade met een missie

Chocolade met een missie

Ken je The Nu Company al? Zij maken producten, waaronder chocola, met een missie: groener en gezonder eten. Wie wil dat nou niet? Ik proefde deze bijzondere chocoladereep en I liked it.

Gezond alternatief

Een stukje 99% pure chocolade is zeker niet ongezond, maar veel mensen vinden dat te bitter of eten liever meer dan één stukje per keer. Om chocola dan maar helemaal te lagen liggen, daar wordt natuurlijk niemand blij van. De repen van Nu bieden een oplossing: geen toegevoegde suikers (slechts 5,7 gram suiker per reep) en vol met magnesium, omega 3 en vitamine C.

Voor alle voedingsstijlen

Bovendien zijn de biologische chocorepen van Nu geschikt voor veganisten en mensen met een glutenallergie. Wel zitten er noten in. Ook kun je kiezen uit verschillende smaken zoals wit, puur, koffie, kokos-kaneel en framboos.

Verpakking

Over de verpakking van de repen is ook goed nagedacht. Deze is namelijk biologisch afbreekbaar en bedrukt met natuurlijke inkt op waterbasis. Met iedere aankoop sponsor je trouwens het planten van een boom, dus draag je zelfs positief bij aan de natuur.

Conclusie

Probeer eens een Nu reep uit! Je vindt deze gewoon in de supermarkt (ik kocht een witte reep bij Albert Heijn). Toch moet ik er wel bij zeggen dat de repen voor een groot deel uit noten bestaan en dus niet precies hetzelfde smaken als een gewoon stuk chocola. Ik vind het een goed alternatief, maar als je een écht stuk chocola verwacht, dan valt de notensmaak je waarschijnlijk tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *