Croutonsticks met kurkumadip
Croutons zijn echt niet alleen een knapperige toevoeging aan een salade, maar ook hartstikke lekker met een goed sausje en wat kruiden. En je hebt ze supersnel gemaakt! Voor de extra smaak en voedingsstoffen gebruikte ik roggebrood van B. Just Bread. Roggebrood is een goede afwisseling op tarwebrood, omdat het veel vitamine B, ijzer en magnesium bevat. Bovendien bevatten de B. Just Bread broden alleen natuurlijke ingrediënten en is roggebrood lekker lang houdbaar. Ik ben fan! Ook het dipje met kurkuma en hennep is top: vol vitaminen & mineralen en door de haverfraîche helemaal plantaardig. Daarom is dit recept ideaal voor bij de borrel of als losse snack. Enjoy!
Ingrediënten voor 2 porties:
2 sneetjes roggebrood
2 el groene (vegan) pesto
4 el haverfraîche (ik gebruikte die van Oatly)
1 el kurkumapoeder
1 el gemalen hennep (ik gebruikte de theeblaadjes van Dutch Harvest)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en snijd het roggebrood in reepjes. Besmeer de reepjes met pesto en verdeel ze over het ovenrooster. De croutons gaan voor 10 tot 15 minuten de oven in. Mix ondertussen de haverfraîche, kurkuma en gemalen hennep (dit is zelf te maken door hennepthee te vermalen in een keukenmachine of blender) door elkaar. Haal de croutonsticks uit de oven en laat even afkoelen; daarna kun je aanvallen!