De beste poké bowls van Nederland

De beste poké bowls van Nederland

De Hawaiiaanse poké bowls hebben hun weg gevonden naar de rest van de wereld en zijn al een hele tijd een grote food trend. En niet zonder reden, want ze zijn heerlijk! Vergeleken met andere fast food opties, kunnen poké bowls nog best gezond zijn, mits je kiest voor volkoren granen met veel groenten, fruit en peulvruchten. Als groot poké fan heb ik de afgelopen jaren aardig wat bowls geprobeerd. Hieronder vind je daarom een ranglijst van de 10 lekkerste poké bowls in Nederland.

10. Sushi Shop

De Sushi Shop aan de buitenkant van Utrecht Centraal heeft twee poké bowls in het assortiment. Ik koos voor de ‘Green Poke Bowl’, waarbij je duidelijk de kwaliteit van de ingrediënten proeft. Hoewel de smaak van deze poké bowl best uniek was, waren er iets te veel verbeterpunten voor een hogere plek in deze ranglijst. Er hadden namelijk meer smaakmakers in gemogen (de koriander proefde je nauwelijks), de saus zat maar over één ingrediënt heen en de rijst was erg droog. Wel vond ik de venkelsla een hele lekkere toevoeging – die zou vaker in poké bowls mogen zitten!

9. Restaurant Puik

Bij Restaurant Puik in Ommen en Zwolle hebben ze van alles wat, waaronder één poké bowl. De bowl is vrij standaard, maar de verhoudingen tussen de ingrediënten zijn precies goed. Gewoon een simpele poké bowl die top smaakt! De standaard bowl is zonder zalm, maar dan is het wel een erg karig gerecht, dus ik raad aan om de vis erbij te bestellen.

8. Mr. Chow

De Spicy Tuna bowl by Mr. Chow in Schiedam vond ik lekker, maar ik miste een ‘wauw-factor’. Ook vond ik hem helemaal niet spicy, dus er had echt meer sriracha doorheen gemogen. Wel zaten er veel toppings op en was de portiegrootte goed. Toch zou ik volgende keer eerder geneigd zijn om een wok- of currygerecht te bestellen bij Mr. Chow.

7. Hawaii Poké Bowl

Dit poké restaurant in Den Haag ziet er heel tof uit. De bowls worden geserveerd in mooie, houten kommen en je waant je door de styling echt even in Hawaii. De poké bowls smaken ook goed, maar de toppings zijn vrij basic. Het is dus een leuk plekje (ook qua locatie) voor een lunchpauze tijdens het winkelen, maar minder speciaal dan de restaurants hoger in deze lijst.

6. Moana Poké

Voor een lekkere poké bowl in Leiden ben je bij Moana aan het goede adres. Er zijn twee vegan opties: eentje met tofu en één met tempeh. De tempeh vond ik niet fantastisch, want er hadden meer kruiden op gemogen. Verder was de poké bowl helemaal prima. Een echte aanrader is wat mij betreft de dressing van geroosterde sesam. Verder zijn de bowls niet duur (een flinke medium bowl is €8,50), maar je betaalt extra voor onder andere bruine rijst, quinoa, mango en avocado.

5. Ritos

Het kleine afhaalrestaurant Ritos vind je in zowel Utrecht als in Den Haag en Amsterdam. De poké bowls die ze hier verkopen zijn lekker. De bowls zijn ongeveer even duur als bij Poké Perfect (€10,50-€13,00), maar je kunt er meer verschillende toppings kiezen wanneer je zelf een bowl samenstelt. De porties per topping zijn wel weer wat kleiner en de sausjes iets minder smakelijk. Helaas is er bij Ritos weinig zitplek en wordt er weinig gedaan aan duurzaamheid. Toch zou ik het zeker niet afraden om hier een poké bowl te bestellen.

4. Ohana Poké

De vierde plaats is voor Ohana Poké met een vestiging in Den Haag en Rotterdam. Het is zeker de moeite waard om heen te gaan. De ‘Aloha’ bowl is gegarandeerd vullend – zelfs de normale portie krijgen veel mensen al niet op, laat staan de grote! Ook zitten er veel toppings op, is de spicy saus precies spicy genoeg en je betaalt er een redelijke prijs. Wel heb je een stuk minder topping mogelijkheden dan bij sommige andere plekken. Maar daar staat ook weer een pluspunt tegenover: voor avocado betaal je bij Ohana Poké niet extra!

3. Poké Perfect

Poké Perfect is met vestigingen in Utrecht, Den Bosch en Amsterdam waarschijnlijk een van de meest bekende poké restaurants in Nederland. En niet voor niets, want je kunt er zelf zeer smakelijke bowls samenstellen of kiezen uit een aantal signature bowls. Er zijn veel ingrediënten waar je uit kunt kiezen, maar voor extra toppings moet je helaas bijbetalen. Wel heeft Poké Perfect super lekkere sausjes en bovendien kun je gaan voor een aantal specials met heerlijke veganistische zalm of tofu!

2. Martins Brasserie

Je zou het misschien niet verwachten van een restaurant dat niet in poké bowls gespecialiseerd is, maar de poké bowl met zalm of tonijn van Martins in Apeldoorn is deze tweede plek 100% waard. Het is misschien niet de meest traditionele poké bowl, maar dat maakt hem juist speciaal! De combinatie van veel verschillende smaken en ingrediënten maakt iedere hap nét iets anders. Je betaalt bij Martins dan wel wat meer, namelijk €18,50, maar dat is het absoluut waard. Je zult namelijk gegarandeerd vol zitten na deze bowl.

1. Kahuna

Wat mij betreft vind je de allerbeste poké bowls van Nederland in Breda. De jongens van Kahuna raakten op Hawaii geïnspireerd door dit gerecht en besloten vervolgens om in Breda hun eigen poké restaurant op te zetten. Uiteraard volgens authentiek Hawaiiaans recept – en dat proef je! Naast een aantal standaard bowls, kun je ook je eigen poké bowl samenstellen. In tegenstelling tot sommige andere restaurants is bij Kahuna de keuze aan ingrediënten reuze. De grote bowl is ook écht groot, dus heb je voor €12,50 een superlekker en vullende avondmaaltijd buiten de deur. Ben je een keer in de buurt van Breda, ga dan zeker langs bij Kahuna.

Niet in de top 10

De AH To Go heeft voor €4 een mini poké bowl. Op zich een leuk idee, maar er zitten dan ook maar 3 of 4 stukjes vis in. Zelfs voor zo weinig geld maak je zelf nog een betere bowl. Hetzelfde geldt voor de poké bowl bij Eazie: die maak je thuis beter. De poké bowls van Poke2Go in Voorburg en I Love Sushi zijn wél goed, maar niet bijzonder. Ik zou het niet afraden om ze te bestellen, maar de andere in dit lijstje zijn nog lekkerder. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken met lekkere poké bowls, dus ik blijf deze ranglijst updaten!

2 Replies to “De beste poké bowls van Nederland”

  1. Hoi! Je moet echt een keer de pokebowls van Poke&ZO proberen! Ze zitten in Oud-Beijerland en Hellevoetsluis, en ik vind ze persoonlijk een stuk lekkerder dan die van Ohana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *