De gezondste frambozenkwarktaart

De gezondste frambozenkwarktaart

Eén van mijn favorietebaksels is frambozenkwarktaart. Na verschillende ingrediënten en verhoudingen te hebben geprobeerd, heb ik nu het perfecte recept gevonden. Deze taart is een heuse glutenvrije eiwitbom en makkelijk veganistisch te maken. Omdat hij zo veel eiwitten en weinig suikers bevat, kun je hem prima als ontbijt of post-workout snack eten! Hoe je hem maakt, vind je hieronder.

Een puntje van de frambozenkwarktaart 

Ingrediënten:

Bodem

12 dadels zonder pit

1 geprakte banaan

1 el eiwitpoeder (bijvoorbeeld Vegan Coconut van Naturall)

50g boekweitmeel

Optioneel: kaneel naar smaak

Vulling

500g magere kwark

50g boekweitmeel

2 el eiwitpoeder (bijvoorbeeld Vegan Coconut van Naturall)

125g frambozen

Bereiding

Verwarm de ovenvoor op 180 graden. Maak eerst de bodem van de taart door de ontpitte dadels en banaan in een food processor te vermalen. Wanneer je geen keukenmachine hebt, werkt het ook om de dadels in kleine stukjes te snijden (dit duurt alleen wat langer). Wanneer de banaan en dadels goed vermengd zijn en een plakkerig geheel vormen, voeg je steeds wat meel toe. Als het deeg niet genoeg plakt, kun je een scheutje water toevoegen. Meng vervolgens het eiwitpoeder en eventueel de kaneel door het deeg.

Bekleed een taartvorm of ovenschaal van circa 20 cm doorsnee met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Zet de taartbodem voor ongeveer 10 minuten in de oven, terwijl je de vulling bereidt. Als je veganistisch eet, kun je de magere kwark vervangen door een bij voorkeur stevige soja- of kokosyoghurt. Omdat yoghurt alsnog vaak iets dunner is dan kwark, kun je het beste wat meer meel toevoegen – anders blijft de kwarkvulling te vloeibaar.

Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Door de frambozen in stukjes te snijden krijgt het mengsel een roze kleur. Je kunt er ook voor kiezen om de frambozen in hun geheel door de kwark te mixen. Haal de taartbodem uit de oven, schep de kwarkvulling in de taartvorm en zet het geheel nog eens 20 minuten in de oven. Laat de frambozenkwarktaart, wanneer deze uit de oven komt, goed afkoelen voor je hem in de koelkast zet (als je tenminste zo lang kunt wachten zonder alvast een stukje te proeven!). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.