De gezondste frambozenkwarktaart

De gezondste frambozenkwarktaart

Eén van mijn favorietebaksels is frambozenkwarktaart. Na verschillende ingrediënten en verhoudingen te hebben geprobeerd, heb ik nu eindelijk een goede plantaardige versie gevonden. Deze taart is een heuse eiwitbom en ook nog glutenvrij! Omdat het veel eiwitten en alleen natuurlijke suikers bevat, kun je hem prima als ontbijt of post-workout snack eten. Hoe je de taart maakt, vind je onder de foto.

Ingrediënten voor een taart met 8-10 stukken:

20 dadels zonder pit

2 geprakte bananen

2 el eiwitpoeder (bijvoorbeeld Vegan Coconut van Naturall)

150g boekweitmeel

500g naturel sojakwark

200g frambozen

Optioneel: kaneel

Optioneel: 1 tl Red Juice van Nutrifoodz

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst de bodem van de taart door de ontpitte dadels en bananen in een food processor te vermalen. Wanneer je geen keukenmachine hebt, werkt het ook om de dadels in kleine stukjes te snijden (dit duurt alleen wat langer). Wanneer de banaan en dadels goed vermengd zijn en een plakkerig geheel vormen, voeg je steeds wat meel toe. Houd in ieder geval 50g meel over voor de vulling. Als het deeg niet genoeg plakt, kun je voorzichtig een scheutje water toevoegen. Meng tot slot eventueel wat kaneel door het deeg.

Bekleed een taartvorm of ovenschaal van circa 20 cm doorsnee met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten. Zet de taartbodem voor ongeveer 10 minuten in de oven, terwijl je de vulling bereidt. Meng de sojakwark, 50g meel, de frambozen en het eiwitpoeder door elkaar voor de vulling. Door de frambozen in stukjes te snijden of te prakken krijgt het mengsel een roze kleur. Je kunt er ook voor kiezen om de frambozen in hun geheel door de kwark te mixen. Voor wat extra vitamines kun je 1 of 2 tl Red Juice poeder toevoegen aan de vulling.

Haal de taartbodem uit de oven, schep de kwarkvulling in de taartvorm en zet het geheel nog eens 20 minuten in de oven. Laat de frambozenkwarktaart, wanneer deze uit de oven komt, goed afkoelen voor je hem in de koelkast zet (als je tenminste zo lang kunt wachten zonder alvast een stukje te proeven!). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *