Duurzame kauwgom

Duurzame kauwgom

De meeste soorten kauwgom zijn eigenlijk een soort plastic dat nooit helemaal verdwijnt maar slechts afbreekt in steeds kleinere stukjes – iewl! Als je ooit op de ingrediëntenlijst van kauwgom hebt gekeken, zal je vast weten dat er nog veel meer troep nodig is om dit snoepgoed te maken. Denk aan suiker, kleurstoffen, glansmiddelen, weekmakers en zelfs aluminiumoxide!! Genoeg redenen om geen synthetische kauwgom meer in je mond te stoppen lijkt mij. ;) Gelukkig zijn er alternatieven zoals van het merk True Gum.

Helemaal natuurlijk

Op de ingrediëntenlijst van True Gum en True Mints vind je uitsluitend natuurlijke ingrediënten en dus zeker geen plastic. Bij sommige ingrediënten staat in een paar woorden uitgelegd waarom het in de kauwgom zit. Bijvoorbeeld: glansmiddel (carnaubawas). Lekker transparant! Doordat de ingrediënten van natuurlijke afkomst zijn, is deze kauwgom wél biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van dierlijke cellulose, dus is True Gum vegan.

Ook heel erg lekker

Smaak is bij kauwgom zeker niet onbelangrijk, maar gelukkig zit dat helemaal goed bij True Gum. De kauwgom blijft best lang smaakvol en de mintjes zijn heerlijk fris. Uiteraard is de smaak niet zo bizar sterk als bij synthetische kauwgom, waardoor je minder lang een frisse adem houdt. Maar dat is dan ook meteen het enige nadeel aan True Gum.

Duurzame verpakkingen en toch niet te duur

Behalve dat er geen plastic in de kauwgom zit, zit het er ook niet als verpakking omheen. True Gum wordt verkocht in kleine kartonnen doosjes. Voor een pakje True Gum van circa 13 kauwgompjes betaal je ongeveer €2,50. Als je af en toe kauwgom eet, is dat een redelijke prijs. Als je gewend bent om iedere dag meerdere kauwgompjes weg te werken, dan is het misschien wat aan de dure kant. Zelf eet ik niet zo veel kauwgom, dus ik vind het prima betaalbaar voor lekkere, natuurlijke kauwgom en mintjes zonder zooi erin!

* Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *