Easy curry

Easy curry

Als ik geen zin of tijd heb om lang in de keuken te staan, is dit mijn go-to recept. Het basisrecept is veganistisch (en nee: kokosmelk heeft geen sterke kokossmaak omdat de curry overheerst, dus probeer het vooral eens!) en daarom zijn er vega(n), vlees en vis opties voor de eiwitten. Je kunt er dus van alles mee! Tip: voeg ook als je voor vis/vlees kiest de linzen toe. Ga jij dit recept binnenkort maken?

Ingrediënten voor 2 personen:

400g Chinese groentemix

200g zilvervliesrijst

70g gele curry pasta (van Fairtrade Original)

200 ml kokosmelk

150g rode linzen

Een handje seroendeng

Een handje gebakken uitjes

Optioneel: koriander

Optioneel: 200g kip of rundergehakt

Optioneel: 250g witvis

Optioneel: 2 Boon Chiliburgers

Bereiding

Kook de rijst volgens de instructie op het pak. Bak ondertussen de groentemix in wat olijfolie gaar. De groenteburgers kun je in een andere pan kort opwarmen of in stukjes met de groenten meebakken. Vlees en vis kun je ook in een aparte pan bakken, of de groenten erbij gooien wanneer het vlees (bijna) gaar is. Vervolgens maak je de curry door de kruidenpasta en kokosmelk goed door de groenten heen te roeren. Voeg nu de linzen toe. Schep ook de gekookte rijst door de curry met groenten en je bent al klaar met koken! Top het gerecht af met seroendeng, gebakken uitjes en/of koriander. Eet smakelijk!

curry1

2 Replies to “Easy curry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.