Favorieten: Januari 2020

Favorieten: Januari 2020

Onder het mom van ‘nieuw jaar, nieuwe inspiratie’ is hier de eerste blogpost in de rubriek met mijn favoriete food finds. Nieuwe of herontdekte producten zal ik hier delen, naast natuurlijk alle recepten en tips die ik sowieso al deelde. Mijn favorieten van januari vind je hieronder!

Boon tempeh blokjes

Tempeh is het nieuwe tofu, maar in het geval van Boon dan zonder soja. Hoewel (gefermenteerde) soja geen kwaad kan, is te veel van iets nooit goed. Dus als je volledig plantaardig eet, krijgt je waarschijnlijk best wel wat soja binnen. Dan is het wel fijn als vleesvervangers zoals die van Boon even géén soja bevatten. Voor meer tips over vleesvervangers zonder soja kun je trouwens hier klikken. Tempeh is dus net even anders dan tofu, maar wel erg lekker. Met 9 gram eiwitten per 100g maken de Boon tempeh blokjes je Aziatische gerecht echt af!

Naturally Granola

Een andere favoriet deze maand is Naturally Granola. Ik was echt aangenaam verrast door de smaak van de Roses & Cardemom – heel bijzonder! Ook de andere smaken vond ik een feestje om te proeven. Naturally Granola is echt een luxeontbijtje met dikke, knapperige brokken granola. Je leest trouwens meer over dit merk in mijn post over gezonde ontbijtmerken. En het allerleukste is: met de code “FOODMAARDANGOED” krijg je 10% korting op je aankoop bij Naturally Granola!

Clif Bars

Eén van de redenen dat de Clif Bars deze maand in mijn favorieten staan, is omdat ze in de bonus waren bij de AH. Slechts één euro voor een sportreep, dat zie je niet vaak! Ik probeerde verschillende smaken na het sporten en vond vooral de pindakaas-banaan variant fantastisch. De bars zijn veganistisch en bevatten soja. Met 10g eiwitten per bar zijn de Clif Bars een goede keus voor na het sporten. Bovendien zijn er allerlei vitaminen en mineralen toegevoegd, onder andere vitamine B12, D en Magnesium. Let op, de bars bevatten veel suikers! Ze zijn dus vooral geschikt voor intensieve duurtrainingen en niet per se gericht op een half uurtje krachttraining.

Yosa yoghurt

Havermelk is zo lekker, dat ik me afvroeg waarom er nergens haveryoghurt te vinden is. Gelukkig is die er toch wel! Bij Ekoplaza vond ik de yoghurt van Yosa. Heerlijk zoet, maar toch ontzettend laag in suikers (maar 1,6g per 100g!). De structuur lijkt een beetje op die van vla, al is het wat dunner. Alleen jammer dat deze haveryoghurt €3,09 per 400g kost, want dat vind ik toch erg veel als je iedere ochtend een halve bak opeet. Hopelijk wordt haveryoghurt snel meer mainstream zodat de prijs omlaag kan. ;)

Graze snacks

Een paar jaar geleden had ik een abonnement op snackboxen van een merk dat daar helaas mee gestopt is. Het is superleuk om nieuwe snacks te ontdekken (en je hoeft zelf niet alle etiketten te lezen in de supermarkt om iets gezonds te vinden). De snackbox van Graze vind ik daarom echt een uitkomst. Je kunt zelfs selecteren of je proteïnerijke of caloriearme snacks wilt. Tijdelijk kun je voor slechts €3 een proefbox bestellen. Ik zeg doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *