Favorieten: Maart 2020

Favorieten: Maart 2020

Ook deze maand licht ik weer een paar Foodmaardangoed-proof producten uit. Laat me weten wat je ervan vindt!

Soof

Ken je de natuurlijke siropen van Soof al? Op VeggieWorld nam ik een fles van de smaak “sweet potato, cinnamon & apple” mee, die smaakt naar een soort appelsap light. De siropen bestaan puur uit groente, fruit en kruiden. Daardoor kun je ze prima gebruiken om je glas water een lekkerdere smaak te geven.

Say Yes

De “to joy & happiness” thee van Say Yes bevat behalve fruit en jasmijn ook moringa. Moringa is een ware superfood die bomvol vitamine C, ijzer, kalium, magnesium en proteïne zit. Niet verkeerd om dat allemaal binnen te krijgen via een kopje thee! ;)

Soja keuken

Van kookroom bestaan tegenwoordig ook plantaardige versies gemaakt van soja of haver. De sojaroom is heerlijk door pastarecepten zoals pasta carbonara en risotto.

Alpro mild & creamy

Deze variant plantaardige yoghurt heeft een subtiele kokossmaak, wat hem net wat lekkerder maakt dan gewone sojayoghurt. De kokossmaak is gelukkig niet zo overheersend als in 100% kokosyoghurt, dus ik gebruik deze mild & creamy bij het ontbijt.

Parelgerst en parelspelt

Ben je volkoren penne en zilvervliesrijst een beetje zat? Dan zijn er genoeg andere, voedzame graansoorten. Bijvoorbeeld deze twee biologische granen van Hollandse bodem, die ik van Gimsel kreeg. Je kunt parelgerst en parelspelt gebruiken in plaats van rijst of risotto. De structuur van korrels lijkt redelijk op die van zilvervliesrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *