Favorieten: November 2020

Favorieten: November 2020

Nieuwe maand – nieuwe favorieten! Ook deze maand licht ik weer vijf heerlijke producten uit, die je zonder schuldgevoel kunt eten/drinken. Deze vijf zijn namelijk allemaal 100% veganistisch en vrij van toegevoegde suikers. Wat lijkt jou leuk om te proberen?

Iglo vegetarisch gehakt

In tegenstelling tot sommige vegetarische gehaktsoorten is deze sojavrije versie van Iglo echt top! Niet zo droog of taai, maar juist lekker smeuïg. Eigenlijk heeft dit gehakt bijna alleen maar voordelen: het bevat geen gekke ingrediënten, heeft een hoog eiwitgehalte en smaakt heel lekker. Doordat het een diepvriesproduct is, kun je het ook lang bewaren. Het enige nadeel is dat het vrij prijzig is.

Alpro Oat Barista

Havermelk is een geweldige uitvinding en deze versie schuimt ook nog eens extra goed! Verder bevat deze havermelk toegevoegde vitaminen. Dus heb je geen tijd of zin om zelf havermelk te maken, dan is dit een goede keuze.

Edelgistvlokken

Edelgistvlokken worden vaak gebruikt als plantaardige kaasvervanger. Met name de combinatie met cashewnoten is populair, maar ook los is het lekker over bijvoorbeeld lasagne. Bovendien heet het in het Engels niet voor niets nutritional yeast: edelgistvlokken bevatten meerdere b-vitamines, foliumzuur en veel eiwitten.

Euroma Argentijnse grillkruiden

Bij kruidenmixen is het opletten op het zoutgehalte, want soms bestaat zo’n mix wel voor een derde uit zout! De Argentijnse grillkruiden bevatten gelukkig helemaal geen zout. Ik vind het lekker om sommige vleesvervangers er wat meer pit mee te geven of bij groenten op de BBQ.

Balsamico azijn met mango

Deze mango-azijn van Dille & Kamille smaakt goed bij salades. Met alleen maar natuurlijke ingrediënten is het een betere keuze dan menig sausje in de supermarkt. Ondanks dat de azijn geen toegevoegde suikers bevat, is de hoeveelheid suiker per 100 ml door de van nature aanwezige fruitsuikers nog steeds hoog. Dat is in principe geen probleem, maar wel als je dit iedere dag zou gebruiken. Ook vanwege de vrij unieke smaak, is het echt iets voor af en toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *