Favorieten: September 2020

Favorieten: September 2020

Het is weer tijd om een paar top producten in het zonnetje te zetten! De groentekroekoep is voor mij een nieuwe ontdekking en zou ik zeker aanraden. Ook de andere drie zijn handig om in je keukenkast te hebben staan.

Groentekroepoek

Deze kroepoek van de Jumbo is ideaal voor wie geen dierlijke producten wil eten. De textuur is precies hetzelfde, de smaak is net een klein beetje anders. Het deed me denken aan ‘Nibbits’ chips. Ik vond ze erg lekker en zal deze vaker kopen voor bij Aziatische maaltijden. De hoeveelheid groente die in de kroepoek zit is echter minimaal, dus zie het niet als een vervanger van echt een portie groente. ;)

Cacaopoeder

Als je cacaopoeder koopt, zorg er dan voor dat je raw cacaopoeder bemachtigt, want daar is geen suiker aan toegevoegd. Zo geniet je alleen van de goede eigenschappen van chocola. Doordat het cacaopoeder niet gezoet is, is het lekker om het in ontbijt of mousse te combineren met bijvoorbeeld banaan. Sowieso vind ik dat je best veel van het poeder nodig hebt om je eten een echte chocoladesmaak te geven.

Cashewpasta

Pindakaas kennen we allemaal en amandelpasta wordt ook steeds populairder. Maar eet je ook wel eens cashewpasta? Dit is heerlijk door ontbijt, cake of als dressing. Ik gebruik het graag als variatie op andere notenpasta’s.

Kokosolie

Tegenwoordig wordt kokosolie steeds meer gebruikt om mee te bakken, maar het bestaat voornamelijk uit verzadigd vet (85g per 100g!!) en is daarom niet bepaald gezond om te eten. Wél is kokosolie ideaal om zero waste verzorgingsproducten mee te maken zoals tandpasta en deodorant. Zeker handig om een pot van te hebben dus! Omdat de duurzaamheid van kokosolie (net als bij palmolie) omstreden is, kies je het beste voor een biologisch merk.

One Reply to “Favorieten: September 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *