Food cadeautjes

Food cadeautjes

Het kan soms lastig zijn om een origineel cadeau te vinden waar iemand écht iets aan heeft. Daarom kun je iets eetbaars geven of een leuke keukengadget – want zonder eten overleef je niet! ;) Hier vind je daarom wat tips voor het scoren van de leukste food-gerelateerde cadeaus, precies op tijd voor de feestdagen!

Foodelicious

Als je in de buurt van Rotterdam woont, zal je Foodelicious ongetwijfeld kennen. In deze leuke delicatessewinkel aan de Mariniersweg vind je allerlei lekkers: chocoladetruffels (bijvoorbeeld met limoncello smaak!), olies, pasta’s, Rotterdamse producten (denk onder andere aan stroopwafels en wijnen) en nog veel meer. Ook biedt Foodelicious kant-en-klare kerst- en cadeaupakketen aan. Kom je nooit in Rotterdam? Dan kun je gebruik maken van de webshop.

Stach

Dit is ook zeker één van mijn favorieten: Stach. Stach heeft heerlijke koffie, een ruim aanbod broodjes en gezonde kant-en-klaar maaltijden. Daarnaast vind je bij Stach allerlei bijzondere producten met interessante smaakcombinaties. Veel ervan zijn gericht op gezonde voeding. Een paar voorbeelden: gembershotjes, drop met minder zout en vetten, kombucha en proteïnerepen. Voor gekke smaken chocola of chips gemaakt van vreemde groenten, zit je bij Stach eveneens aan het juiste adres.

WAAR

Met vestigingen door het hele land, is er altijd wel een WAAR in de buurt. Hier vind je duurzame spulletjes zoals herbruikbare drinkflessen, meeneemsetjes bamboebestek, mooi servies, ansichtkaarten enzovoorts. Ook verkoopt WAAR veel van Seepje, zoals natuurlijk (af)wasmiddel gemaakt van de Sapinus vrucht. Misschien is dat niet het meest spannende cadeau om te geven, maar gelukkig heeft WAAR nog veel meer! Zo ligt er in de meeste WAAR-vestigingen een goede collectie aan kookboeken.

Smir

We blijven nog even op duurzaamheidstour terwijl we door gaan naar Amersfoort, waar je de plasticvrije, zero-waste store Smir vindt. Hier vind je van alles om vooral geen afval te produceren: denk aan tandpasta tabletten, bijenwasdoeken, zeepblokken, organicups en meer. Ook voor in de keuken hebben ze handige, zero waste oplossingen. Ken jij food huggers al? Of schuursponzen van kokosvezel? Dit vind je allemaal bij Smir. Leuk om (jezelf) cadeau te doen! :)

Marqt & Ekoplaza

Bij biologische supermarkten zoals Marqt en Ekoplaza vind je heerlijke natuurlijke producten. Van sauzen tot taartjes en van fruit tot vleesvervangers, deze winkels hebben weer een heel ander assortiment dan reguliere supermarkten. Probeer bijvoorbeeld eens de linzen-dadel-walnoot spread van Ekoplaza! Voor originele en niet al te dure foodgifts kun je dus zeker bij biologische supermarkten terecht.

Dille & Kamille

Wie kent ze niet, de gezellige winkels van Dille & Kamille. Ik kom er altijd als ik kleine cadeautjes nodig heb, want ze hebben de leukste keukengadgets voor een kleine prijs. Ook voor het ruime aanbod thee en kruiden kom ik altijd terug. Sla Dille & Kamille dus zeker niet over voor de nodige cadeau-inspiratie!

SurpriSeat

Als laatste tip: onderschat niet hoe leuk een cadeaubon kan zijn! Hoe tof is het als je een dinerbon krijgt waarmee je bij je favoriete restaurants kunt eten? En hoe geniaal is het als je een dinerbon krijgt waarbij je pas een uur voor je aan tafel gaat hoort waar je terecht kunt? Voor dat laatste moet je bij SurpriSeat zijn. Daar kun je eenmalig of met een abonnement op verassingsdiner. Je betaalt een vaste prijs en krijgt een mooi restaurant in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam aangewezen. Ideaal om nieuwe hotspots te ontdekken.

kado2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *