Frambozenbrownies
Genoeg fruit eten is helemaal niet moeilijk als je stiekem wat fruit in bakgerechten verstopt. Hetzelfde geldt voor groente, maar voor wie groentenbrownies toch niet aandurft, heb ik dit recept voor frambozenbrownies uitgewerkt.
Ingrediënten voor 4 stuks:
2 rijpe bananen
100g pindakaas met cacao (nieuw bij de AH) of 100% pindakaas en cacaopoeder
2 tl wijnsteenbakpoeder
50g meel naar keuze
Handje (bevroren) frambozen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en prak de bananen. Meng de bananen met de rest van de ingrediënten. Als laatste schep je voorzichtig de frambozen door het beslag. De cacao pindakaas bevat wel wat toegevoegde suikers, dus deze kun je vervangen door pindakaas en losse cacaopoeder. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Zet de brownies voor circa 20 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Lekker met extra cacao pindakaas, kokoscrème, fruityoghurt en granola als topping!