Fruitcake
Eigenlijk was dit recept bedoeld als een mega roze koek met een gezonde twist, maar van de roze koek-smaak is weinig over. Als inspiratie gebruikte ik een recept van @metkortindekeuken voor de receptenswap van @mandyandmore. Wil je dus een roze koek eten? Check dan het recept van Andreas! Wil je iets gezonders met fruit, wat ook heel lekker smaakt? Scroll naar beneden. :)
Ingrediënten voor circa 10 porties:
125g plantaardige roomboter (Flora Plantbased)
250g appelmoes zonder toegevoegde suikers (bijvoorbeeld: AH biologisch)
1 geprakte banaan
100g volkoren tarwemeel (of amandel- of boekweitmeel om het glutenvrij te maken)
1 el citroenrasp
200g plantaardige yoghurt of kwark (bijvoorbeeld: Alpro Go On)
2 handjes granaatappelpitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter smelten en mix deze met de banaan, appelmoes en vervolgens het meel en de citroenrasp. Bedek een taart- of cakevorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Zet voor 30 minuten in de oven en mix ondertussen de yoghurt of kwark met de granaatappelpitjes. Wanneer de bodem uit de oven komt, laat je deze afkoelen. Daarna kun je de yoghurt over de bodem verdelen en heb je een heerlijke plantaardige fruitcake!