Fruitige kaneelrol

Fruitige kaneelrol

Een cinnamon roll – maar dan net anders! In plaats van suiker als zoetstof, gebruikte ik jam zonder toegevoegde suikers. Door de grote hoeveelheid geconcentreerde fruitsuikers en het croissantdeeg is dit recept wel iets minder “gezond” dan je van Food maar dan Goed gewend bent. Toch is het een goed alternatief voor een kaneelrol met geraffineerde suikers, dat je ook nog eens heel snel gemaakt hebt! Én dit recept is veganistisch.

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:

1 grote rol croissantdeeg (ik gebruikte de XXL Super Croissants van AH)

120g jam (ik gebruikte Sinaasappel & Gember van St. Dalfour)

4 el ceylon kaneel

Optioneel: 2 tl haverfraîche

Optioneel: 3 el citroensap

Bereiding

Rol het croissantdeeg uit en verwarm de oven voor op 200 graden. Je hoeft het deeg niet af te scheuren op de stippellijn, dus kneed de stippellijn aan elkaar zodat je één grote lap deeg overhoudt. Verdeel de jam over het deeg en strooi daar de kaneel overheen. Rol het deeg op en snijd het vervolgens en dunne plakken. De cinnamon rolls gaan voor circa 14 minuten te oven in. Ondertussen kun je het citroensap met de haverfraîche mengen als glazuur. Zorg dat je goed roert, zodat er geen stukjes haverfraîche overblijven. Haal de kaneelrol uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en verdeel het glazuur erover. Klaar om op te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.