Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Deze eiwitrijke snack is laag in suikers, laag in vetten, plantaardig, vezelrijk én goedkoop. Bovendien hoef je echt geen keukenprins(es) te zijn om je kikkererwten goed geroosterd te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een oven en een beetje geduld.

Ingrediënten voor 4 porties:

200g kikkererwten

Paprikapoeder

1 tl citroensap

1 tl olijfolie

Optioneel: meer kruiden zoals zwarte peper, knoflookpoeder, komijn en gemalen cayennepeper.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel je deze goed af en dep je ze droog met keukenpapier. Gedroogde kikkererwten zul je eerst moeten weken en koken. Mix de kikkererwten door de kruiden, de olijfolie en het citroensap. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten erover. Doe de kikkererwten voor 25 minuten in de oven en schep ze halverwege om. Even laten afkoelen en snacken maar! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.