Gezond genieten bij Curcuma in Gouda

Gezond genieten bij Curcuma in Gouda

In een leuk zijstraatje aan de markt in Gouda, vind je Lunchcafé Curcuma. Onlangs kon je via Instagram ideeën insturen voor de naam van een nieuw beeld dat aan het interieur van Curcuma is toegevoegd. Het is een grijs-bruin, stenen beeld van een vrouw, dus stuurde ik de naam ‘Thura’ in, naar een van de hoofdpersonages uit het boek ‘Kinderen van Moeder Aarde’ van Thea Beckman. Dat vond Birgit, de eigenaresse van Curuma, ook een hele leuke naam, dus mocht ik samen met m’n vriend langskomen om het beeld te bewonderen én voor een high tea!

Gezonde, vegan high tea

Alles wat je bij Curcuma kunt eten is vegetarisch en veel zelfs helemaal plantaardig. De high tea die je op de foto ziet was dus ook veganistisch. Vooraf kregen we een hele lekkere bloemkoolsoep en de hartige gerechtjes bestonden uit quiche en een salade met tempeh en amandeldressing. De zoete lekkernijen waren een frambozenbrownie van Holy Nut en twee taartjes van Rose & Vanilla (vooral de mokka-hazelnoot is echt een aanrader). Er worden ook vaak huisgemaakte taarten geserveerd bij Curcuma, net als quiches. De quiche was trouwens mijn favoriet van de high tea!

(H)eerlijk eten

Curcuma bevindt zich in de eerste Fairtrade straat van Nederland, dus ook bij Curcuma kun je terecht voor onder andere koffie en limonades waar boeren een eerlijke prijs voor ontvangen. Bovendien wordt er uitsluitend met biologische ingrediënten gekookt. Zo draag je met je lunch of high tea bij aan duurzame landbouw en eerlijke lonen. Helemaal guilt-free genieten dus. ;)

Super toffe plek

Op het kleine terras van Curcuma kun je heerlijk in de zon zitten en kijk je uit over een van de leukste straten van Gouda, midden in het centrum. Ook het interieur van het lunchcafé is prachtig: met de vele planten is het heel rustgevend. Ik kreeg er meteen een zomergevoel van. Dus als je een keer in Gouda bent, ga zeker eens langs bij Curcuma voor een voedzame, vegetarische lunch of een relaxed kopje koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *