Gnocchi uit de oven
Gnocchi kun je koken in een pan water, maar ook prima in de oven bakken. Heerlijk met rode pesto en tomaatjes erbij. :) En als je nu denkt: “en kaas!!” dan raad ik je aan om vooral meer pesto te gebruiken. Kaas bevat veel extra zout en vaak ook vet, dus laat dat een keer achterwege bij dit recept. In de pesto zit al genoeg zout en kaas. Verder is dit recept ontzettend makkelijk te maken, zoals je bij de bereiding kunt lezen.
Ingrediënten voor 4 personen:
800g gnocchi
400g (vega)kip
400g cherrytomaten
1 kleine aubergine
250g rode pesto
Optioneel: extra groenten zoals champignons, courgette en rode ui
Optioneel: verse basilicum
Bereiding
Verdeel de gnocchi en groenten over een grote ovenschaal terwijl de oven opwarmt tot 200 graden. Mix de pesto door de pasta en groenten en leg de (vega)kipstukjes bovenop. Doe het geheel voor 20 tot 30 minuten in de oven. Top eventueel af met verse basilicum en geniet ervan!