Goede studie- en werkplekken in Utrecht

Goede studie- en werkplekken in Utrecht

Het liefst studeer ik een in leuk cafeetje met een warme kop thee. Daar is het vaak zelfs rustiger dan in de universiteitsbibliotheek. Ook als je een thuiswerkdag hebt, kan het fijn zijn om even de deur uit te gaan. In deze blog vind je wat leuke plekken in Utrecht om te werken of studeren.

Tijm

Tijm is een knus coffeehouse en restaurant in één aan het Willem van Noortplein. Er zijn super veel stopcontacten, dus met je laptop kun je hier prima terecht. Voor lunch, een kopje koffie of een zoete snack (bijvoorbeeld een lime bar of dadel brownie) ben je bij Tijm ook aan het goede adres. In de avond kun je er gezonde, warme maaltijden afhalen. Top als je in de zomer in het nabijgelegen Griftpark wilt eten!

cafe1

Chique O Latte

Pas op als je bij Chique O Latte gaat zitten, want de zoete geur van de chocola hier is heel verleidelijk. Op de bovenverdieping van Chique O Latte vind je hele leuk zitplekken in de vorm van huisjes. Het ziet er niet alleen tof uit, maar is ook perfect voor een groepsoverleg. Probeer hier zeker een van de vele, lekkere theesmaken.

cafe4

Café-atelier Lucas

Voor de meest knusse hoekjes en frisse (homemade) sapjes, zoals icetea en kombucha, moet je bij Café-aterlier Lucas zijn. Verder hebben ze er lunchgerechten, een goede kop koffie, leuke eenpersoons theepotten en allerlei taarten. Mocht je allergieën hebben: alle gerechten zijn gluten- en lactosevrij te krijgen. Zeker eens langsgaan dus!

cafe3

Karibu Café

Bij Karibu Café haal je vegan snacks en inspiratie voor een urban jungle. Ook hier hoef je je geen zorgen te maken over stopcontacten en Wifi, want een deel van Karibu is speciaal ingericht voor digital nomads. Een perfecte plek om te werken en een ontbijtje of lunch te scoren.

En verder

Andere plekken waar je rustig kunt zitten zijn Puschkin, Rocking Chair en ZiZo. In het laatste café werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door bij ZiZo een kop koffie en een stuk taart te bestellen, geef je deze mensen dus een kans om bij te dragen aan de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *