Kleurrijke gerechten bij BY AMI

Kleurrijke gerechten bij BY AMI

Zodra de terrassen weer open gingen, moest ik natuurlijk een nieuw restaurant uitproberen! Deze keer reisde ik af naar de Kop van Zuid in Rotterdam, waar ik op een hele regenachtige dag ging lunchen bij BY AMI. Gelukkig bevindt het terras van BY AMI zich onder een uitstekend gedeelte van het gebouw erboven, waardoor je zelfs zonder parasol droog zit. Dus dat is alvast een tip: ook in de regen kun je hier prima op het terras zitten. ;)

Comfort food in alle kleuren

Het eten van BY AMI is minstens net zo kleurrijk als het interieur. De uitgebreide menukaart staat vol met lekkers, waarbij allergenen duidelijk zijn aangegeven. Ik probeerde de vegan kapsalon met onder andere avocadofrietjes en zwarte knoflook aioli, die viel goed in de smaak. En wie echt in de feeststemming is kan niet alleen genieten van een high tea, maar ook van een high gin! Op de drankenkaart staan maar liefst 9 verschillende gin tonics. Andere (alcoholvrije) cocktails zijn er ook.

Duurzaamheid en vegan opties

Bij BY AMI proberen ze hun steentje bij te dragen op het gebied van duurzaamheid. Er wordt niet op gas gekookt en plastic wordt vermeden. Daarnaast gebruiken ze voor de huiswijnen en bronwater gerecyclede glazen flessen – alle beetjes helpen! Het meest belangrijke wat betreft duurzaamheid is de ruime keuze aan plantaardige gerechten. De dierlijke producten die nog wel op de menukaart te vinden zijn, zijn in ieder geval biologisch.

Sharing is caring

Onder het mom van ‘sharing is caring‘ gebruikt BY AMI jaarlijks een deel van de opbrengsten om een diner te verzorgen voor mensen die het niet zo breed hebben. Via lokale non-profitorganisaties verwent BY AMI mensen die het verdienen een avond met lekker eten en gezelligheid. Een heel mooi initiatief! Net als de samenwerking met een Fairtrade koffiemerk, dat doneert aan scholen in Sri Lanka. Door bij BY AMI te eten, steun je dus zonder dat je het door hebt ook mensen die het wat minder goed hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *