Knapperige bloemkool

Knapperige bloemkool

Bloemkool is helemaal hip tegenwoordig en terecht, want je kunt er eigenlijk best veel mee. Van grillen op de barbecue tot in een stamppot: de bloemkool is overal goed voor. Daarom deel ik nu een recept voor knapperige bloemkoolroosjes uit de oven. Met dit recept kun je restjes granola of crackers opmaken. Met name het gruis wat overblijft onderin een pot of zak is hiervoor geschikt. Benieuwd? Je vindt het recept hier en op de blog van Naturally Granola.

Ingrediënten per 3 bloemkoolroosjes:

3 bloemkoolroosjes

1 tl limoensap

1 el water

1 el meel (ik gebruikte speltmeel)

2 el granola- of crackergruis

1 tl paprikapoeder

1 tl cayennepeper poeder

1tl sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm een oven voor op 200 graden. Per 3 bloemkoolroosjes heb je de bovenstaande ingrediënten nodig. Vermenigvuldig het dus voor de hoeveelheid die jij wilt maken. In één bakje meng je het meel, water en limoensap. Gebruik niet meer dan 1 tl limoensap, anders wordt de limoensmaak te overheersend. In een ander bakje strooi je het paprikapoeder, het poeder van cayennepeper, de sesamzaadjes en het gruis van granola of crackers. Kies wel een goede smaak granola/cracker uit (bijvoorbeeld rozemarijncrackers of een neutrale granola passen hier goed bij, chocola of iets anders zoets minder). Pak een bloemkoolroosje en dip die in de mix van meel, water en citroensap. Zorg dat de bloemkool vers en stevig is, zodat je de bloemkoolroosjes bij het steeltje kunt vastpakken. Mocht het meel niet genoeg aan de bloemkool blijven plakken, kun je nog een beetje water toevoegen. Wordt het te waterig, dan voeg je weer extra meel toe. Dip de bloemkool vervolgens in het tweede bakje of strooi het kruiden-granola mengsel over de bloemkool heen om het gelijk te verdelen. Leg de bloemkoolroosjes op een ovenrooster met bakpapier en stop ze voor 10 tot 15 minuten in de oven. Langer dan 15 minuten is af te raden, omdat de granola/cracker dan te ver doorbakt. Gebruik je grote stukken bloemkool, dan kun je deze eventueel zo’n 10 minuten voorgaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.