Kombucha – wat het is en waar je het kunt kopen

Kombucha – wat het is en waar je het kunt kopen

Terwijl het oosterse komboecha (kombucha in het Engels) al eeuwenoud is, wordt het in Europa nog niet veel gebruikt. In Amerika kennen ze dit drankje van gefermenteerde thee al wat langer; het is vooral onder de mensen die zich bezighouden met gezonde voeding.

humm

Wat is kombucha?

Door bepaalde bacteriën en gist in de thee te verwerken gaat deze fermenteren, wat zorgt voor een unieke, maar lekkere smaak. Kombucha wordt vooral geprezen voor de gezonde effecten die het heeft op je lichaam: het helpt je lichaam te ontgiften, reinigt de klieren, het is goed voor de spijsvertering, het geeft een boost aan je immuunsysteem en ga zo maar door. Niet gek dus dat het ook in Nederland steeds populairder wordt.

Waar kan ik kombucha kopen?

Kombucha is nog niet te vinden in de standaard supermarkten. Helaas, maar wie weet komt dit nog! Wel kun je het kopen via internet of bij biologische supermarkten zoals Ekoplaza. Een andere optie is om het te bestellen bij een biologisch restaurant zoals Sla (met vestigingen in Den Haag, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht). Behalve heerlijke salades die je zelf kunt samenstellen, hebben ze daar ook een aantal smaken van ‘Yaya Kombucha’ – een echte aanrader! Op de site van Yaya Kombucha vind je gemakkelijk alle verkooppunten van het drankje.

Zelf maken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kombucha zelf te maken in plaats van het te kopen, maar dan zul je alsnog de kombuchazwam moeten aanschaffen, die zorgt voor de fermentatie. Deze is gemakkelijk via internet te krijgen en te koop bij Ekoplaza – dus genoeg opties om aan deze healthy ijsthee te komen!

yaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.