Kookboek: Dafne Likes

Kookboek: Dafne Likes

Wist je dat de bekende hardloopster Dafne Schippers een kookboek heeft uitgebracht? ‘Dafne Likes’ geeft een leuk inkijkje in het eetpatroon van een topsporter. Natuurlijk heeft ze ook veel nieuwe recepten bedacht voor dit boek, maar Dafne geeft een hoop tips over bijvoorbeeld haar favoriete ingrediënten. Verder wordt er aan het begin een korte introductie gegeven over sportvoeding voor wie zich daar nog niet eerder in verdiept had.

Veelzijdige recepten

‘Dafne Likes’ bevat wel 65 recepten! Deze zijn niet alleen verdeeld in ontbijt, lunch en diner, maar ook in voor versus na het sporten. Ook vind je allerlei recepten voor onderweg, zodat je altijd een gezond tussendoortje bij je hebt. Dit is zonder twijfel mijn favoriete hoofdstuk, omdat ik het zelf wel eens lastig vind om te variëren met goede snacks. Met name de rabarbermuffins en de flapjack pannenkoek wil ik graag proberen. Bij de meeste recepten staan variatips om ze eiwitrijk, vegetarisch of als geschikte herstelmaaltijd te maken.

Heel persoonlijk

Door de mooie foto’s en vele quotes, die door het kookboek verspreid staan, krijg je echt het idee dat je Dafne een beetje leert kennen. Tussen de hoofdstukken door vind je persoonlijke verhaaltjes en Dafne’s favoriete producten. Bovendien probeert ze geen bepaald voedingspatroon voor te schrijven, maar laat ze puur zien wat ze zelf graag eet. Dat is met name bij sportkookboeken niet vanzelfsprekend. ;)

Weinig vlees, maar wel veel kaas

Voor iemand die geen vlees en kaas eet vallen veel kookboeken en recepten al snel af. Gelukkig hebben groenten de hoofdrol in de recepten van Dafne Schippers. Als voornaamste eiwitbron gebruikt ze echter zuivel, dus veel recepten zal ik alsnog een beetje moeten aanpassen door bijvoorbeeld peulvruchten te nemen in plaats van kaas. Sowieso had er van mij nog iets meer focus op gezondheid mogen liggen. Met name de feestrecepten zijn echt guilty pleasures; daar is niets mis mee, maar daar zijn vaak al meer dan genoeg recepten van te vinden in andere kookboeken of online. ‘Dafne Likes’ geeft dus zeker wel goede inspiratie, maar zelf pas ik de gerechten wat aan als ik ze ga maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *