Kookboek: Vegan Soul Food

Kookboek: Vegan Soul Food

Het eerste kookboek van Jason Tjon Affo (@theindigokitchen) is een feestje om doorheen te bladeren! Het boek staat vol met kleurig comfort food. De 60 recepten in Vegan Soul Food zijn allemaal 100% plantaardig, vaak met groenten in de hoofdrol. ‘Comfort food‘ betekent dus zeker niet ongezond, maar wel vol met heerlijke smaken, die de titel van het kookboek eer aan doen.

Van alles wat

De Surinaamse roots van Jason zie je duidelijk terug in de recepten. Denk bijvoorbeeld aan pom of roti met kousenband. Maar ook American pancakes, zuurkoolstamppot en ramen noedels komen terug in Vegan Soul Food. Niet alleen qua keuken maar ook wat betreft de type gerechten vind je van alles wat in het boek – van ontbijt tot sausjes en van soep tot feesthapjes. Verder geeft Jason tips voor het kleuren van je eten (om dingen als paarse noedels of oranje rijst te maken) en het stylen/fotograferen van een gerecht.

Mooie opmaak

Vegan Soul Food is echt prachtig vormgegeven met een duidelijke inhoudsopgave, veel grote foto’s en simpelweg heel veel kleur. Je kunt niet door het kookboek heen bladeren zonder zin te krijgen in eten. Bij het zien van de foto’s wil ik alles proberen! Verder zijn de recepten in korte stappen beschreven en heb je er meestal niet meer dan 10 ingrediënten voor nodig.

Absoluut een aanrader

Mijn conclusie: koop dit kookboek! Als je meer plantaardig wilt eten, is dit een goede basis met veel verschillende recepten. Maar ook als je al langer veganistisch eet, vind je door de verscheidenheid aan gerechten sowieso nieuwe inspiratie. De sinaasappel-tofu met broccoli die ik maakte (zie foto) goed in de smaak, dus ik kan niet wachten om meer te koken uit dit boek. En voor wie net zo enthousiast is over Vegan Soul Food is er goed nieuws, want Jason is momenteel bezig aan zijn tweede kookboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *