Kwarkbommetjes
Muffins gemaakt van kwark mét extra kwark in het midden, dat zijn deze kwarkbommetjes. Zelf gebruikte ik een plantaardig alternatief voor kwark, namelijk Alpro Go On. Dit recept is samen met Anne van @ann_livingstyle bedacht. Zij maakte een koekjesversie met aardbei, ik deze muffins met blauwe bessen. Beide zijn top voor een feestje, een high tea, als snack of als ontbijt! Het recept vind je onder de foto.
Ingrediënten voor 8 grote/12 kleine muffins:
25g kokosmeel
25g eiwitpoeder smaak Vanille (bijvoorbeeld de vegan variant van MyProtein)
300g kwark (bijvoorbeeld Alpro Go On)
1 el kaneel
2 tl bakpoeder
1 rijpe banaan
Handje blauwe bessen
Bereiding
Verwarm een oven voor op 180 graden. Prak de banaan en mix in een aparte kom de droge ingrediënten door elkaar (kokosmeel, eiwitpoeder, kaneel en bakpoeder). Voeg hier de geprakte banaan en 100g kwark aan toe. Meng alles goed door elkaar tot er een zacht, plakkerig muffinbeslag ontstaat. Voeg nog 150g kwark toe als tijdens het roeren, wanneer je merkt dat het beslag te droog blijft. Roer vervolgens voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel de helft van het beslag over muffinvormen en maak kuiltjes waar je een theelepel kwark in schept. Maak het beslag op door nog een laag muffin over de kwark heen toe te voegen. De muffins gaan voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Daarna zet je de oven uit en laat je de muffins nog even doorgaren in de afkoelende oven.