Lunchsalade met zalm en zeekraal

Lunchsalade met zalm en zeekraal

Deze salade is heerlijk als lunch, maar doet het ook goed als lichte avondmaaltijd. Door de verschillende ingrediënten krijg je allerlei voedingsstoffen binnen. Zo krijg je door de zalm omega-3 vetten binnen, zorgt de zeekraal voor jodium en levert de zoete aardappel je kalium en vitamine A. Een supergezonde maaltijd dus! Dit recept bedacht ik samen met Kayleigh van @kayleigh.kookt.

Ingrediënten voor 2 personen:

100g gerookte zalm

2 zoete aardappels

50g zeekraal

Een handje verse spinazie

30g rucola

1 lente-ui

2 el olijfolie

2 tl citroensap

2 tl sesamzaad

Bereiding

Kook de zoete aardappels in ruim water gaar. Wanneer je er makkelijk in kunt prikken met een vork, zijn de aardappels goed. Snijd de gerookte zalm en lente-ui in stukjes. De zeekraal work je kort (circa 2 minuten) in een klein beetje olijfolie. Verdeel alle ingrediënten over 2 borden en garneer met de lente-ui, het sesamzaad, de olijfolie en een beetje citroensap. Een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd!

Variatietips

Erg lekker bij dit recept is ingemaakte citroen in plaats van citroensap. Doe (biologische!) gesneden citroenen of limoenen in een weckpot, knijp al het sap eruit totdat de vruchten in hun eigen sap ondergedompeld zijn (vul zo nodig aan met water) en voeg wat zout en suiker toe. Na een aantal weken wordt het sap een dikke stroop, die je als dressing kunt gebruiken. Ook is ingelegde gember heel lekker bij de salade. Verder kun je ter variatie de spinazie wokken en de zalm bakken. Tot slot kun je altijd meer kruiden en pitten toevoegen zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, peterselie of bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *