Makkelijk & snel: rijstepap
Het blijft lastig inschatten hoeveel rijst je nodig hebt per persoon, zeker omdat je de ene keer waarschijnlijk meer honger hebt dan de andere keer. Dus heb je te veel rijst gekookt? Tover de restjes dan om in rijstepap: helemaal zero waste. Je hebt behalve de rijst slechts 5 ingrediënten nodig voor dit vullende ontbijt! Dit recept is trouwens ideaal als je geen al te zoet ontbijt wilt. Bonustip: ik maakte deze rijstepap voor het rijstmerk Tilda, dus als je de gestoomde basmatirijst met limoen en koriander van Tilda gebruikt, heb je de eerste drie ingrediënten al in één!
Ingrediënten voor 2 porties:
250g gekookte rijst
Sap van een halve limoen
2 takjes koriander
150 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
4 el kokosyoghurt
Gehakte pistachenoten en/of amandelschaafsel
Bereiding
Warm de havermelk op in een pan tot deze kookt (blijf goed roeren) en doe dan de rijst erbij. Roer totdat de melk is opgenomen door de rijst en het geheel plakkerig/stroperig aandoet. Laat de rijst in een bakje even afkoelen en mix de overige ingrediënten erdoor. Binnen 10 minuten heb je de rijstepap op tafel staan!