Makkelijk & snel: tomatensalsa
Wist je dat het maken van salsa echt super makkelijk is? Je hoeft enkel wat groenten te snijden en die te mengen met kruiden. Daarom past dit recept ook binnen een klein budget. Salsa is lekker met tortillachips of in een wrap. Voor een ultieme Mexicaanse smaak, combineer je de salsadip met guacamole en/of crème fraîche.
Ingrediënten voor 1 portie:
2 tomaten
1 el sjalot in stukjes
2 el citroen- of limoensap
Flinke snuf zwarte peper
Snufje komijnpoeder, paprikapoeder en gemalen cayennepeper
2 takjes peterselie of koriander
Optioneel: 1 klein teentje knoflook
Optioneel: 1 el jalapeño in stukjes
Bereiding
Snijd de tomaat in 4 of 8 parten en verwijder de pitjes. Zet de pitjes in een bakje in de koelkast om door avondeten of een salade te mengen (weggooien is zonde!). De rest van de tomaten snijd je zo fijn mogelijk, net als ongeveer 1/8e sjalot (1 el). De rest van de ui kun je ook bewaren voor een ander gerecht. Tot slot snijd je de verse peterselie fijn en meng je alle ingrediënten door elkaar. Heb je liever een vloeibare salsa? Pureer dan de helft tot driekwart van de salsa in een food processor of met een staafmixer.