Mangokwarktaart
Kwarktaart is lekker met bijna iedere fruitsoort. Zo maakte ik al eens een gezonde frambozenkwarktaart – en nu is deze taart met mangosmaak aan de beurt! Voor de bodem kun je je favoriete beslag gebruiken (ik maakte een bodem van banaan, noten en dadels) en voor de vulling heb je maar 3 ingrediënten nodig!
Ingrediënten voor een mini 2-persoonstaart:
1 mango
1 geprakte banaan
300g kwark
30g natuurlijk eiwitpoeder (Naturall) of boekweitmeel
20g boekweitmeel
10 pitloze dadels
30g cashewnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de cashews en dadels in kleine stukjes of vermaal ze in een food processor. Mix het met de geprakte banaan en zo’n 20 gram boekweitmeel. Als het beslag niet genoeg plakt, kun je een klein beetje water toevoegen. Wanneer het bodembeslag smeuïg genoeg is, verdeel je deze over de bodem van een kleine taartvorm. Zet de taartbodem alvast circa 5 minuten in de oven, terwijl je de mango fijnsnijdt en deze prakt met een vork. Hierna mix je de kwark en het eiwitpoeder door de mango voor de taartvulling. Haal de bodem uit de oven en verdeel de kwarkvulling over de taartvorm. Zet het geheel nog eens in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Daarna: aanvallen!!