Noedels met gebakken champignons

Noedels met gebakken champignons

Dit heerlijke gerecht heb ik gebaseerd op een recept van @maxlamanna. Ik ben namelijk erg fan van de zero waste creaties van Max, maar dit recept kon nog wel wat extra groenten en eiwitten gebruiken! Als je meer recepten met noedels wilt maken, heb ik hier een andere variant voor je. Maar deze versie met champignons is ook zeker de moeite waard om eens te proberen. Als je echt niet van champignons houdt, zou je ze kunnen vervangen door tofu. Dit recept is in ieder geval rijk aan eiwitten, bevat geen toegevoegde suikers en het is natuurlijk erg lekker.

Ingrediënten voor 2 personen:

100g volkoren noedels

250g biologische kastanjechampignons

100g gekookte linzen

2 lente-uitjes of 1 kleine rode ui

3 el sojasaus

2 el pindakaas

2 el sesamolie

Handje ongezouten pinda’s en/of cashews

Chilivlokken

Optioneel: verse koriander

Optioneel: halve paprika

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix 2 el sojasaus met 1 el sesamolie en laat de champignons er even in weken, zodat ze de smaak goed opnemen. Verdeel de champignons vervolgens over een met bakpapier bekleed ovenrooster en rooster voor ongeveer 12 minuten. Roer voor de saus 1 el sojasaus en 1 el sesamolie door de pindakaas. Wanneer de saus te dik blijft en je deze niet over het gerecht kunt schenken, voeg dan een klein beetje water toe.

Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd de lente-ui in ringen. Wanneer je voor een rode ui en extra paprika kiest, snijd deze dan allebei zo fijn mogelijk en roerbak het circa 5 minuten in een koekenpan of wokpan. Wanneer de noedels klaar zijn en de champignons uit de oven komen, verdeel je alles over twee borden. Smullen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.