Olijfwater

Olijfwater

Het klinkt misschien gek, maar olijfwater is echt een bestaand drankje! Gelukkig smaakt het niet naar olijven, omdat er olijfblad voor is gebruikt. Ik vond het zelf best spannend om te proberen, omdat er gezegd werd dat je waarschijnlijk ‘aan de smaak moet wennen’. Dat kwam op mij over alsof het eigenlijk heel vies is. Of ik het ook echt vies vond en wat de gezondheidsvoordelen van olijfwater zijn, lees je in deze blog.

Een superfood (of: superdrink)

Een flesje olijfwater bevat net zo veel antioxidanten als 250ml pure olijfolie. Antioxidanten zijn vitaminen en mineralen die cellen beschermen tegen schadelijke stoffen en zo op lange termijn ziektes helpen voorkomen. Niet verkeerd dus, om daar wat extra van binnen te krijgen. Omdat het qua vetten af te raden is om een heel glas olijfolie te drinken (en qua smaak denk ik ook!), kun je dus af en toe olijfwater drinken als supplement. Druiven, blauwe bessen, spinazie en bieten zijn andere producten die veel antioxidanten bevatten.

De smaaktest

Van Zuivr mocht ik alle vijf smaken Oleaf proberen. De drankjes bestaan voor een groot deel uit water en bevatten daarnaast biologisch olijfbladextract, agavesiroop en anijsextract. Als eerste proefde ik de Original Taste. Dit smaakte helemaal niet zoals ik verwacht had! In plaats van scherp vond ik de smaak juist heel zacht en mild. Tot mijn opluchting proefde ik dus ook geen olijf (al vind ik groene olijven best lekker). De nasmaak deed me een beetje denken aan honingdrop door de combinatie van zoet en bitter. Aangelengd met een beetje citroen en ijsblokjes werd de nasmaak minder intens.

Andere smaken

De Original Sweet en Stevia varianten zijn, zoals de naam al aangeeft, wat zoeter. De variant met gember was uiteraard mijn favoriet! Van mij had het zelfs een nog pittigere gembersmaak mogen hebben, maar dat kun je ook zelf toevoegen. De Jasmin vond ik erg bijzonder; ik weet niet over ik eerder iets met jasmijn heb gegeten of gedronken. Het deed me in het begin vooral aan zeep denken, maar verdund met wat water vond ik verhoudingen beter. Van alle vijf de smaken was de jasmijn dus m’n minst favoriete.

Conclusie

Een heel flesje leegdrinken vond ik net iets te veel van het goede – een half glas zou voor mij genoeg zijn qua smaak. Ik denk daarom dat olijfwater een goed alcoholvrij alternatief zou kunnen zijn voor bijvoorbeeld whiskey: rustig nippen aan een beperkte hoeveelheid. ;) Dat betekent echter niet dat ik het olijfwater vies vond, maar de smaak is vrij uniek. Ik begrijp het ‘je moet er aan wennen’ nu wel. Al met al is het een gezond drankje voor bij de borrel, lunch of tijdens een detox. Met name als je het leuk vindt om nieuwe smaken te ontdekken, zou ik Oleaf zeker aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *