De lekkerste koffie van Middelburg

De lekkerste koffie van Middelburg

Middelburg, waar ligt dat ook al weer? België? Welnee, het is gewoon de hoofdstad van de mooie provincie Zeeland en perfect voor een dagje uit. De kleine stad doet gezellig aan en barst van de prachtige, historische gebouwen. In de zomer zijn er veel toeristen en in de winter worden de terrassen omgebouwd tot blokhutten. In de kerstvakantie kun je zelfs schaatsen op de markt. Maar na een koude, winterse dag wil je natuurlijk wel ergens opwarmen met een lekker drankje. En daarvoor moet je bij Het Koffiepand zijn!

Het Koffiepand

Inmiddels bestaat Het Koffiepand meer dan twee jaar en wordt het steeds populairder. En niet zonder reden: het cafeetje is ingericht met oude treinbanken, die heerlijk zitten en er ontzettend stijlvol uitzien. Daarnaast zet het team van Het Koffiepand zich tegen food waste en komen veel producten van biologische oorsprong en uit de omgeving.

Koffiepand1

Warme drankjes

Maar terug naar de warme drankjes: daar hebben ze bij Het Koffiepand namelijk een overvloed aan. Behalve een vaste collectie van vele soorten verse koffie en thee, zijn er ook wisselde drankjes. Eén daarvan is een heerlijke appelchai met kaneel, steranijs, gember en verwarmde appelsap. Ben je niet zo’n fan van appel? Dan is er ook een variant gemaakt van cranberries en rozemarijn. Verder kun je natuurlijk voor een chai latte, kurkuma latte of matcha latte gaan. Met zulke lekkere warme drankjes mag het van mij wel het hele jaar winter zijn!

Taart en lunch

Naast drinken is er natuurlijk ook eten bij Het Koffiepand. De taarten worden vers gemaakt en de smaken wisselen vaak, dus zelfs na je 100e bezoek kun je nog iets nieuws proberen! Qua lunch en ontbijt kan er rekening worden gehouden met alle dieetwensen en allergieën.

Koffiepand3

Andere opties

Op maandagen is Het Koffiepand gesloten, maar gelukkig zijn er dan nog veel andere leuke plekken in Middelburg waar je terecht kunt. Voor taart en thee zit je bij De Juf goed, voor een kop koffie ben je bij Røst aan het goede adres. Ook bij Røst wordt zo veel mogelijk met seizoensgebonden, lokale producten gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *