Ovengeroosterde wortels met cranberrysaus
Happy Thanksgiving! Of Fijne Kerst! Dit recept is ideaal voor de feestdagen. Deze wortels met cranberrysaus doen het goed als bijgerecht of als hoofgerecht samen met gebakken aardappeltjes en een vleesvervanger. En het mooie is dat je er helemaal geen gekke ingrediënten voor nodig hebt. Bovendien kost het weinig moeite, want de wortelen gaan simpelweg de oven in. Dus haal de ingrediënten in huis en zet je oven vast aan!
Ingrediënten voor 2 personen:
300g wortels
25g vegan boter (ik gebruikte Flora Plantbased)
3 takjes rozemarijn
1 el ahornsiroop/agavesiroop
2 teentjes knoflook of 1 el knoflookpoeder
150g cranberries
1 el kaneel
1 tl maïzena
Optioneel: geroosterde pecannoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een kommetje en meng de knoflook, 2 takjes rozemarijn en ahornsiroop erdoorheen. Leg de wortels in een ovenschaal en schenk de botermix eroverheen. De wortels gaan voor 30 minuten in de oven. Ondertussen verwarm je de cranberries in een pannetje en mix je daar de kaneel, het laatste takje rozemarijn en de maïzena doorheen. Blijf goed roeren en breng voor één minuut aan de kook. Laat de saus een beetje afkoelen en verdeel hem daarna over de wortelen die uit de oven komen. Als je wilt kun je ook wat stukjes geroosterde pecannoot toevoegen voor een extra crunch. Eet smakelijk!