Pastinaakchips

Pastinaakchips

Dit recept is zó makkelijk, dat het eigenlijk geen recept mag heten. Maar omdat het wel een goede zero waste-tip is, wil ik het toch delen. Uiteraard kun je in plaats van pastinaak net zo goed een andere groente gebruiken. Behalve de (zoete) aardappel, zijn ook harde groentes zoals de wortel, peen en biet geschikt. Zelfs van boerenkool kun je knapperige chips maken! Let er wel op dat je biologische groente koopt wanneer je de schil gebruikt, anders eet je een portie pesticiden. ;)

Ingrediënten

Schillen van 2 biologische pastinaken

1 el olijfolie

Zout

Optioneel: paprikapoeder

Optioneel: zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pastinaken en schil ze met een dunschiller of kaasschaaf. Bestrijk de schillen met een beetje olijfolie en strooi er zout (en peper) over. Als je voor paprikachips gaat, wees dan vooral niet te zuinig met het paprikapoeder! Bekleed vervolgens een ovenrooster met bakpapier en verspreid de chips erover uit. Zorg ervoor dat er geen chips op elkaar liggen. Na 15 tot 20 minuten in de oven zijn je chips klaar! Je kunt de chips eventueel halverwege omkeren om beide kanten goed knapperig te krijgen.

2 Replies to “Pastinaakchips”

  1. hoi. ik maak deze chips in dezelfde manier maar met Kale bladen, dat is een soort boerenkool maar de bladen zijn donkere en harder. Ik vind jou page TOP!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *