Perenmoes

Perenmoes

Appelmoes kent iedereen, maar eet je ook wel eens perenmoes? Je kunt het door je ontbijtbowl mengen, groente erin dippen (of frietjes) en het eten als tussendoortje. Mega lekker en mega makkelijk om te maken als je een blender hebt. Bovendien laat dit recept zien dat je absoluut geen toegevoegde suikers nodig hebt om een goede perenmoes te maken.

perenmoes1

Ingrediënten voor 2 porties:

2 (over)rijpe peren

1 (over)rijpe rode appel

Sap van 1 sinaasappel

Optioneel: een (over)rijpe halve banaan

Bereiding

Perenmoes is een goede oplossing als je fruit hebt dat eigenlijk té rijp is om nog los te eten. Hierdoor zijn de peren juist extra sappig en geschikt om moes van te maken. Een lelijk plekje hier en daar geeft ook niet. Snijd het klokhuis uit de peren en appel (de schil, mits goed gewassen/biologisch, kun je er gewoon op laten). Snijd in stukjes en doe in de blender met de halve banaan. Halveer de sinaasappel, haal de pitten eruit en knijp uit boven de blender. Even mixen tot een gladde moes en klaar! Ga je de moes niet meteen opeten? Laat de banaan dan achterwege, want die zorgt ervoor dat de moes snel bruin wordt. Je kunt de perenmoes invriezen voor later of 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.