Pindakaas curry
Ik houd enorm van curry, dus naast mijn Easy curry-recept is het nu tijd voor deze pindakaas curry! Ook dit gerecht is makkelijk te maken en kost je nog geen half uur om te bereiden. Laat me weten of je het lekker vond. :)
Ingrediënten voor 2 personen:
200g zilvervliesrijst of volkoren basmatirijst
180g tempeh
1 courgette
100g taugé
1/2 rode ui
150g broccoliroosjes
150g linzen
2 el pindakaas
100 ml kokosmelk
Handje pinda’s
Sesamzaad
Optioneel: verse koriander
Optioneel: 2 tl sambal
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en snijd de groenten. Zodra het water kookt, doe je de rijst erin en verhit je een wokpan met wat olijfolie. Fruit de ui een minuut of twee, daarna voeg je de tempeh, broccoli en courgette toe. Roerbak de groenten en tempeh voor ongeveer 8 minuten. Draai het vuur omlaag en doe de taugé, linzen, pindakaas en kokosmelk in de wokpan. Verwarm al roerend tot de rijst gaar is. Garneer met wat pinda’s, sesamzaad en eventueel koriander en sambal.