Pittige gember mocktail
Wel pit maar geen alcohol? Probeer dan deze spicy mocktail. Maak hem zo sterk als je zelf wilt: hoe meer gembersap je toevoegt, des te sterker je het voelt in je keel (net als een shot vodka!). Zelf ben ik dol op gember, dus pittige gembershots vind ik ook top. Daarom leek het me leuk om er een drankje mee te maken dat een cocktail kan vervangen. Ideaal dus als je geen alcohol drinkt maar wel toe bent aan iets sterkers dan limonade. Cheers!
Ingrediënten per glas:
1 el kurkuma
Bodempje puur gembersap (ik gebruikte die van G’nger)
1/4 rode peper
3 el vers citroen- of sinaasappelsap
250 ml bruiswater
Bereiding
Snijd de kwart rode peper in ringen en leg deze in een mooi cocktail- of whiskyglas. Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed door, zodat het water en de kurkuma mengen. Zet de mocktail even in de koelkast om het water de smaak van de rode peper te laten opnemen. Roer steeds even door voor je een slok neemt, zodat de kurkuma niet op de bodem van je glas achterblijft. Hoeveel gembersap durf jij toe te voegen? ;)