Pizza’s met extra groente

Pizza’s met extra groente

Inmiddels heb je ze vast wel eens op: groentebodempizza’s! Echt een geniaal idee, vind ik, want zo kan pizza lekker én gezond(er) zijn. Benieuwd welke pizza’s allemaal extra groentes bevatten? Hier vind je een overzicht.

Magioni

De eerste echte groentebodems werden op de markt gebracht door Magioni. Dit merk verkoopt losse bodems met bloemkool, paprika of courgette, die je zelf kunt beleggen. Daarnaast hebben ze een 4 vegetarische belegde pizza’s. Deze pizza’s bestaan voor wel 45% uit groenten! Toch blijven het pizza’s: ze bevatten veel zout, veel koolhydraten en veel toevoegingen/e-nummers. Het liefst beleg ik daarom de bodems zelf. Een voorbeeldrecept vind je hier. :)

AH pizza positiva

Bij de Albert Heijn vind je nu 3 nieuwe kant-en-klare, verse pizza’s. Twee daarvan hebben een groentebodem (biet en bloemkool), de ander is gemaakt met volkorenmeel. Ook deze pizza’s zijn alle drie vegetarisch! De biet-geitenkaas variant is absoluut mijn favoriet. Deze pizza’s bevatten wat minder groenten dan de Magioni’s, maar zijn verder qua voedingswaarden ongeveer gelijk. Zeker het proberen waard dus!

Dr. Oetker

Ook Dr. Oetker doet mee aan de groentebodem-trend. Het mooie van deze vegetarische pizza’s met extra groenten is dat ze ook nog biologisch zijn (en dus geen e-nummers bevatten). Tevens zijn de 3 Dr. Oetker “Yes, it’s Pizza” diepvriespizza’s goedkoper dan de bovengenoemde soorten.

Lidl groentebodems

Bij de Lidl kun je ook groentebodempizza’s vinden. Eentje met bloemkool en een andere met paprika. Deze kun je dus zelf beleggen. Omdat de producten van Lidl niet online staan, kon ik de voedingswaarden niet bekijken.

New York Pizza

Als je pizza’s wilt bestellen of afhalen, hoef je qua groentebodems niets te missen. Bij New York Pizza upgrade je jouw pizza voor €1 extra naar één met bloemkoolbodem. Sowieso zijn de bloemkoolbodems beter dan de gewone pizzabodems van New York Pizza, want ze bevatten minder zout en meer vezels. Win-win!

Zelf maken

Als je zin hebt om je een beetje uit te sloven in de keuken, maak je die groentebodems natuurlijk zelf! De basis ingrediënten hiervoor zijn meel, ei, een groente naar keuze en wat olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *