Plantaardige proteïne pasta
Dit recept is een aanrader voor echte ravioli-fans! Een pastasoort die op ravioli lijkt is namelijk mezzelune. De versie die ik in dit recept gebruikte, is ook nog eens vegan en biologisch. Het gerecht heeft een nootachtige en kruidige smaak en zit bovendien vol eiwitten. Ideaal voor zowel pastaliefhebbers als sportschoolfanaten.
Ingrediënten voor 2 personen:
250g biologische mezzelune (AH verste pasta)
170g vegetarische notenballetjes
1/2 cm gember
2 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
1 sjalot
100g biologische kastanjechampignons
100g gekookte kapucijners
Handje cashews
Handje edelgistvlokken
Optioneel: 1/2 courgette
Optioneel: handje rucola
Bereiding
Laat de kapucijners indien nodig een dag weken in lauw water en kook ze daarna in 25 minuten gaar. Snijd de groenten en gember in stukjes. Verhit een pan met olijfolie en breng in een andere pan het water voor de pasta aan de kook.
Fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten en roerbak met de champignons, courgette, notenballetjes, tijm en gember voor nog eens 8 tot 10 minuten. De mezzelune kook je in 3 minuten gaar. Schep de pasta voorzichtig op een bord, verdeel de groenten erover en garneer met cashews en edelgistvlokken.