Pure chocoladetruffels
Chocola – wie houdt er niet van?! Door deze truffels met 100% pure chocolade te maken, zijn ze niet eens ongezond. Cacao heeft zelfs meerdere gezondheidsvoordelen: het bevat bijvoorbeeld veel magnesium, ijzer en antioxidanten. Daarnaast heb je maar 5 ingrediënten nodig voor dit recept. En als je nóg een reden nodig hebt om dit te gaan maken, kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat de truffels echt mega lekker zijn!! ;) Ideaal als toetje voor de feestdagen, bij de koffie of als snack.
Ingrediënten voor circa 8 truffels:
50g pure chocolade van 100% cacao (bijvoorbeeld van Lindt)
30g granola (ik gebruikte Naturally Granola Belgian Dark Chocolate)
3 dadels
3 el cashewpasta
1 el cacaopoeder
Bereiding
Mix de granola, kleine stukjes chocolade (zo’n 5 gram), dadels en cashewpasta in een food processor tot een plakkerig geheel. Draai hier voorzichtig balletjes van en druk de ingrediënten zo stevig mogelijk aan. Verwarm ondertussen de rest van de chocola tot die vloeibaar is. Doop de truffels in de chocola (ik schepte ze er met een lepel weer uit) en zet ze op een bord. Dit bord gaat een uurtje de koelkast in; daarna bestrooi je de truffels met cacaopoeder als final touch.