Puur Mieke producten

Puur Mieke producten

Laatst werd ik benaderd om wat producten uit de webshop van @puurmieke te testen. Daar zei ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen! Alle producten in de webshop zijn vrij van toegevoegde suikers, e-nummers en allergenen zoals gluten, lactose en soja. Dat gaat niet alleen over voedingsmiddelen, maar ook (zero waste) verzorgingsproducten. Als je hier meteen al enthousiast van wordt, kun je met de code ‘foodmaardangoed‘ 5% korting op je bestelling scoren. Hieronder lees je een review van de producten die ik kreeg om te proberen. Deze zijn allemaal geheel plantaardig!

Holy Shot ginger, tumeric & pineapple

Ik ben dol op gembershotjes, dus deze vond ik erg leuk om te proberen. Het merk Holy Shot kende ik namelijk nog niet. De ananas gaf een lekkere twist aan het shotje, maar de gember had van mij nog iets sterker gemogen. Toch zou ik deze zeker nog een keer nemen, want de kruiden gember en kurkuma zijn enorm goed voor je. Bovendien zijn de ingrediënten biologisch en zit het shotje in een recyclebaar glazen flesje. Top!

Nix Kix watermeloen hibiscus

Wow, dit drankje was echt veel lekkerder dan ik had verwacht! De watermeloensmaak is door het beetje koolzuur precies subtiel genoeg. Ook is het heel fijn dat deze frisdrank geen suiker en geen zoetstoffen bevat. Zo zie je maar weer dat fruit(sap) perfect zoet is. Dat vond ik vooral goed aan dit drankje: het was niet té zoet. Ik ben erg benieuwd naar de andere smaken van Nix Kix, want deze was super.

Floky zwarte knoflook

Zwarte knoflook wilde ik al heel lang een keer proberen. Het ziet er niet alleen bijzonder uit, de smaak is ook uniek. Doordat de knoflook gefermenteerd is, bevat deze veel meer antioxidanten en aminozuren. Ik ga snel aan de slag met een recept met deze bijzondere smaakmaker, dus stay tuned!

Puur Mieke abrikozen

Zongedroogde, biologische abrikozen – ik ben fan. Dit is een gezonder alternatief voor rozijnen uit de supermarkt, die vaak enorm veel schadelijke pesticiden bevatten. Bovendien vind ik abrikozen meer smaak hebben. Ze zijn lekker als snack of door het ontbijt. Met deze zak kan ik in ieder geval een tijdje vooruit. :)

Puur Mieke bakbananenmeel

Had jij al eens van bakbananenmeel gehoord? Ik niet. Maar het is een goede uitvinding, want je kunt het overal voor gebruiken. Ideaal als je niet tegen gluten kunt en boekweit- of amandelmeel en beetje zat bent. Het meel heeft een neutrale geur en smaak. Doordat het bakbananenmeel veel zetmeel bevat, heb je voor een recept met 100g meel maar 60g bakbananenmeel nodig. Zo doe je ook nog eens heel lang met je voorraad.

Puur Mieke kokosolie

Kokosolie gebruik ik zelf niet in de keuken vanwege het hoge gehalte verzadigd vet, maar het is wel heel handig om in huis te hebben. Zo kun je allerlei zero waste verzorgingsproducten maken op basis van kokosolie. Denk aan lipgloss, tandpasta en zelfs mascara. Daarom is het extra fijn dat deze kokosolie biologisch is, zodat je geen schadelijke stoffen op je huid smeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *