Regenboog paella

Regenboog paella

Wow, dit is de 200e blogpost op foodmaardangoed.nl! :) Daarom een extra vrolijk uitziend recept: regenboog paella. Ideaal als je nog geen afscheid wilt nemen van de zomer, terwijl het weer al duidelijk is omgeslagen naar de herfst. Met dit recept haal je het zomergevoel toch nog even terug in huis. Deze paella maak je niet helemaal volgens het authentieke Spaanse recept, omdat de regenboog paella gember bevat voor een extra frisse smaak. Dit is dus een ideaal gerecht om gemberpulp voor te gebruiken na het maken van gemberthee of –shotjes. Verder is dit recept volledig plantaardig en glutenvrij. Laat je het weten als je de regenboog paella geproefd hebt?

Ingrediënten voor 4 porties:

300g paellarijst (eventueel te vervangen door risottorijst)

50g vegan pepperoni (ik gebruikte die van Verdino)

75g tuinerwten

2 blokjes groentebouillon (ik gebruikte die van Zonnatura)

1 grote rode paprika of 2 kleine paprika’s (rood en geel)

4 tomaten

1 rode ui

2 cm gember

1 tl gedroogde peterselie

Handje verse peterselie

Bereiding

Breng 2 pannen met circa 1 liter water aan de kook. Snijd ondertussen de groenten en de pepperoni in stukjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Zet een grote wok- of kookpan op laag tot middelhoog vuur en voeg de paellarijst toe. Roer goed door tot de rijst een meer doorzichtige kleur krijgt in plaats van wit. Aan één van de pannetjes met water voeg je de bouillon toe. Roer goed door een haal van het vuur. Schenk ongeveer een derde van het bouillonwater bij de rijst. In het andere pannetje kook je de erwten gaar (circa 4 minuten laten doorkoken). Blijf goed roeren in de pan met rijst, zodat het water gelijkmatig door de korrels wordt opgenomen.

Blijf steeds water toevoegen tot de liter bouillon op is. Bij het laatste beetje bouillon, voeg je ook de ui, paprika en tomaten toe. Roer het geheel nog 5 minuten door. Zet het vuur uit en roer de peterselie, gekookte erwten en gember door de paella. Snijd de vegan pepperoni in stukjes en voeg tot slot ook dit toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *