Sapje – een glas vol gezondheid

Sapje – een glas vol gezondheid

Er zijn ontelbaar veel detox kuren en groentesappen op de markt. Zelf doe ik niet aan detoxen, maar ik drink wel graag iedere dag een super gezonde smoothie, sap of shot om zo veel mogelijk verschillende groenten, fruit en kruiden binnen te krijgen (zie hier hoe je gember-kurkuma shots ook zelf kunt maken). Waarom het allerliefst Sapje drink, leg ik in deze blog uit.

Unieke ingrediënten

Een groot voordeel van Sapje vergeleken met andere merken, is dat je de drankjes niet zo makkelijk zelf na kunt maken. In tegenstelling tot smoothies en juices met slechts een paar ingrediënten, bevatten de meeste Sapjes meer dan 10 ingediënten. Met name paarse boerenkool, wilde duindoornbes en zonnebloemwortel haal je niet zo snel zelf in huis. Het heeft daarom echt meerwaarde voor de variatie in voedingsstoffen die je binnenkrijgt om Sapjes te drinken!

Veel groente, veel smaak

De drankjes van Sapje bestaan altijd uit minimaal 85% groente (ongeveer 400 gram), wat ideaal is als je eigenlijk niet zo graag groente eet. Natuurlijk is groentesap geen vervanging van een volwaardige maaltijd, maar het is absoluut een goede aanvulling. Maar mocht je nu denken dat zo veel (gekke) groente- en fruitsoorten door elkaar niet lekker smaken, dan heb je het mis! Zelf vind ik de meeste combinaties juist heel lekker. Een aantal smaken is zelfs samengesteld door chefkoks zoals Ron Blauw en Jonnie & Thérèse Boer.

Biologisch en lokaal

Nog een groot voordeel aan Sapje: alle ingrediënten zijn biologisch. Bovendien wordt er geprobeerd om zo veel mogelijk in Nederland geproduceerde ingrediënten te gebruiken, die ook nog eens in het seizoen zijn. De Sapjes worden direct na levering van de ingrediënten ingevoreren, zodat alle voedingsstoffen behouden blijven. Het pulp wat overblijft wordt gevoerd aan dieren op een biodynamische boerderij. Helemaal zero waste en circulair dus.

Plasticvrij

Ook dit is een van de dingen waarmee Sapje zich onderscheidt: de vitaminebommetjes worden niet geleverd in een plastic fles, maar in een glazen. Er wordt gebruikgemaakt van gerecycled glas, wat je zelf kunt hergebruiken of weer door kunt laten recyclen door het in de glasbak te doen. Met name de potjes waar de shots in geleverd worden vind ik ideaal om kruiden in te bewaren. Mede door de glazen verpakking zijn de Sapjes niet goedkoop, maar ik heb het er graag voor over om mijn lichaam van alle nodige vitaminen en mineral te voorzien. En via deze link krijg je in ieder geval €15 korting op je eerste bestelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *