Spaghetti Pepe met artisjok

Spaghetti Pepe met artisjok

Als je op zoek bent naar een écht Italiaans gerecht met een gezonde twist, dan moet je dit recept eens proberen. Zwarte peper is de smaakmaker, dus dat is weer wat anders dan tomaat of pesto. Ook de artisjok is een heerlijke groente om mee af te wisselen. Zelf vind ik dit daarom een top recept! Het is bovendien snel klaar, je hoeft er geen gekke kunsten voor uit te halen en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Toch doet het best chique aan – ideaal als er mensen komen eten en je iets bijzonders op tafel wilt zetten. Maar je moet het natuurlijk wel een keer zelf voorproeven, dus duik de keuken in en ga dit maken! ;)

Ingrediënten voor 2 porties:

200g volkoren spaghetti

240g artisjokharten

1/3 courgette

75g cannellinibonen

150ml kookroom (ik gebruikte AH Soja Keuken)

2 el groentebouillon (ik gebruikte bouillonpoeder van BioToday)

Veel zwarte peper

Olijfolie

Optioneel: handje groene olijven

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd de courgette fijn en ontdoe de artisjok indien nodig van de harde bladeren en onderkant. Bij artisjokharten uit blik is dit meestal al voor je gedaan. Zodra het water kookt, doe je de spaghetti erbij totdat deze beetgaar is (al dente).

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en leg de artisjok erin. Voeg een klein beetje water met groentebouillon toe en roer even door. Doe ook de courgette en cannellinibonen in de pan. Haal na 2 à 3 minuten de pan van het vuur en meng de afgegoten spaghetti en kookroom door de groenten. Strooi veel zwarte peper over de spaghetti. Idealiter gebruik je hele peperkorrels voor extra smaak, maar vermalen peper mag ook. Je moet de peper goed proeven, dus voeg tijdens het eten eventueel nog wat meer toe. Olijven (of extra vierge olijfolie) maken het gerecht helemaal af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.