Stock & Stein in Berlijn

Stock & Stein in Berlijn

Deze kerst was ik in Berlijn, waar ik at bij Stock & Stein. Stock & Stein is een knus restaurant niet ver van Ostkreuz Bahnhof, in het oostelijk deel van Berlijn. Een leuk en kindvriendelijk plekje, maar niet aan te raden op kerst! We waren namelijk de enige gasten die met kerst hier aten, dus de eigenaren besloten voortaan niet meer open te gaan op kerst – dus dan sta je voor een dichte deur. ;)

Grill op tafel

Wat dit restaurant zo leuk maakt, is dat je er zelf je eten kunt grillen. Groenten, vlees en vis worden ongekookt op tafel gezet, net als een hete natuursteen die verhit is tot 350 graden Celsius. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoever doorgebakken je jouw eten wilt hebben. Omdat het grillen aan tafel gebeurt, kun je lekker lang tafelen en genieten van bier uit Tsjechië (of alcoholvrij vruchtensap).

Verse producten

Bij Stock & Stein staat kwaliteit voorop, dus zijn de producten die gebruikt worden zo vers mogelijk. Het ongepasteuriseerde bier wordt bijvoorbeeld direct vanuit Tsjechië in koperen tanks gegoten, waarin het verder rijpt. Groenten en fruit zijn zo veel mogelijk seizoensgebonden, waardoor de kaart van Stock & Stein regelmatig verandert. Verder wordt er huisgemaakt, vers brood geserveerd als voorafje. Zeker een aanrader dus!

stockstein
Het kusse interieur (met speelhoek voor kids) bij Stock & Stein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *