Tijd voor ontbijt: groene smoothiebowl

Tijd voor ontbijt: groene smoothiebowl

Een smoothiebowl is voor sommige mensen best een normaal ontbijt, terwijl deze serie juist bedoeld is voor niet-zo-standaard ontbijt recepten. Wat deze smoothiebowl dan ook speciaal maakt, is dat het echt een goede maaltijd is met veel vitaminen, goede vetten, fruit en groenten. Ieder ingrediënt is dus belangrijk, maar je vindt onderaan wel variatietips voor als je niet alles in huis hebt. Fijne dag!

Ingrediënten voor 2 glazen:

2 bananen

1 kiwi

50g spinazie

1 avocado

Sap van 1 limoen

100 ml water

2 tl tarwegraspoeder

Het poeder van 1 vitamine B12 tablet

50g granola (ik gebruikte Naturally Granola)

Bereiding

Pers een limoen uit boven je blender en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe. Ik heb B12 supplementen die in de vorm van poeder in een capsule zitten. Je kunt de capsule dus openbreken en het poeder op die manier door een smoothie vermengen. Mocht de smoothie te dik zijn, doe er dan nog wat extra water bij. Giet de smoothie over in een kom en top af met granola en eventueel nog wat extra fruit. Op de foto zie je ook kokossnippers.

Variatietips

Spinazie bevat veel ijzer, vitamine A, K, foliumzuur en magnesium, dus is het een waardevolle toevoeging aan je smoothie (want je proeft het ook niet). Toch kun je spinazie best eens vervangen door boerenkool, wat rijk is aan vitamine C, K en A. Ook kun je één van de bananen vervangen door een appel. Het tarwegraspoeder is vervangbaar door matcha- of moringapoeder. Verder kun je nog meer voedingssupplementen toevoegen als je dat nodig hebt. De granola is belangrijk om genoeg vezels binnen te krijgen, maar mocht je liever een gladde smoothie hebben zonder stukjes erin, dan kun je wat havermout door je smoothie blenden. Ook kun je het water vervangen door (plantaardige) melk of yoghurt voor een romigere smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *