Tijd voor ontbijt: ontbijtpizza
Maak kennis met je nieuwe favoriete ontbijt: een minipizza Hawaii. Dit powerontbijt is supersnel te maken en weer eens iets anders dan een bakje yoghurt of een boterham pindakaas. En hij hoeft niet eens in de oven! Op deze Hawaii pizza van granola, dadels en noten vind je yoghurt in plaats van tomatensaus, banaan in plaats van kaas, granaatappel in plaats van ham en uiteraard ananas! (Al vind ik ananas op échte pizza een minder goed idee). Lees snel verder voor de bereiding.
Ingrediënten voor 1 persoon:
25g cashewnoten
3 dadels
2 tl kokosolie
15g granola (ik gebruikte Naturally Granola)
50 ml yoghurt (ik gebruikte Alpro kokosyoghurt)
Een halve banaan
Een klein stukje ananas
Een paar granaatappelpitjes
4 à 5 kleine muntblaadjes
Bereiding
Blend de cashewnoten, dadels en kokosolie in een food processor tot de ingrediënten beginnen samen te klonteren. Als je een klein taartvormpje hebt, kun je de bodem daarop aandrukken met de bolle kant van een lepel, maar ook zonder vorm kun je proberen een ronde bodem te vormen. Leg in dat geval de bodem op een stukje bakpapier. Hij wordt dan alleen iets minder perfect rond. Vervolgens verspreid je de granola over de bodem en druk je deze voorzichtig aan, zodat de granola goed aan de bodem blijft plakken. Nu heb je dus een dubbele bodem. Daarna bedek je de pizza met een laagje yoghurt. Als laatste top je de pizza af met fruit en wat blaadjes munt.