Tijd voor ontbijt: yoghurt met een smaakje
Neutrale yoghurt en kwark zijn natuurlijk heel lekker, maar een fruitsmaak maakt ze nog een stuk smakelijker. Veel soorten kant-en-klare mangoyoghurt of bosbessenkwark bevatten niet alleen fruitsuikers, maar ook veel toegevoegde suikers. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, want fruit is al zoet genoeg. Daarom vind je hier het makkelijkste recept ooit om zelf yoghurt/kwark te maken met bananen- of frambozensmaak. Lekker!
Ingrediënten voor 1 persoon:
250g magere kwark, Griekse yoghurt met 0% vet of plantaardige yoghurt
1 rijpe banaan OF 75g frambozen
Bereiding
Als je gaat voor de bananensmaak, prak je de banaan en mix je die met de kwark/yoghurt. Simpeler kan niet. Wanneer je frambozen gebruikt, warm je die een minuut op in de magnetron (2 keer 1 minuut als ze bevroren zijn) of in een pannetje. Daarna prak je ze fijn, laat je ze even afkoelen en mix je het papje met kwark/yoghurt. Strooi er wat van je favoriete toppings overheen en je hebt een mega lekker ontbijt. :) Het kost je dus nog geen 5 minuten om dit gezondere alternatief te maken!